Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Εκοιμήθη ο Προηγούμενος της Ι. Μ. Μαχαιρά Χαρίτων

Εκοιμήθη εν Κυρίω χθές (13 Ιουνίου 2014) ο Αρχιμανδρίτης Χαρίτων (Μαχαιριώτης) πρώην ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την προσεχή Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 η ώρα 16:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας της επαρχίας Αμμοχώστου, Κύπρο.

Ακολούθως το λείψανο του π. Χαρίτων θα μεταφερθεί στο οικείο κοιμητήριο Αγίας Νάπας για ενταφιασμό.

Το σκήνωμα του μακαριστού π. Χαρίτωνος θα εκτίθεται για ιερό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας από τις 13:00 μέχρι τις 16:00 που θα τελεστεί η ακολουθία.

Αντί κατάθεσης στεφάνων θα γίνονται δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η εξόδιος ακολουθία θα μεταδίδεται απευθείας από το διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα https://www.youtube.com/user/ierosnaosayiasnapas για όσους δεν δύναται να παρευρεθούν στην ακολουθία.

Κάθε απόγευμα από την επόμενη της κηδείας μέχρι την συμπλήρωση των 40 ημερών θα τελείται τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κοιμηθέντος π.Χαρίτων στον τάφο του.

Επίσης κάθε Κυριακή μέχρι την συμπλήρωση των 40 ημερών θα τελείται επίσημο μνημόσυνο.

Άγιοι Ιεράρχες, Ιερομόναχοι, Κληρικοί, Μοναχοί και Λαϊκοί σας παρακαλούμε να εύχεσθε υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου δούλου του Θεού Ιερομονάχου Χαρίτωνος

Λίγα λόγια για το βίο του π. Χαρίτων

Ο πατήρ Χαρίτων ήταν μια εξέχουσα πνευματική μορφή που έζησε μερικά χρόνια στο Άγιος Όρος με τους πνευματικούς του καθοδηγητές, τον γέροντα Παϊσιο και τον Άγιο Πορφύριο.

Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα και την Αμερική. Διετέλεσε ηγούμενος στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας στο Μαχαιρά. Τα τελευταία χρόνια διέμενε στην Κύπρο και εφησύχαζε σε μικρό καλυβάκι έξω από την Αγία Νάπα.

Καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του ακούραστα διακονούσε και στήριζε πνευματικά πλήθος ανθρώπων και ιδιαίτερα μεριμνούσε για την νεολαία στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Γέροντας Χαρίτων Μαχαιριώτης τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούταν από διάφορες ασθένειες.

Εδώ μπορείτε να γράψτετε δυο λόγια καρδιάς στη μνήμη του μακαριστού γέροντα Χαρίτωνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: